Alle projecten van Hoogsteder Architecten

HOOGSTEDER ARCHITECTEN DENKT IN MOGELIJKHEDEN

Het architectenbureau Hoogsteder Architecten uit Raalte is gespecialiseerd in het ontwerpen van nieuwbouw en verbouw plannen.

De ontworpen woningen  hebben  vaak een moderne uitstraling. Ook zijn schuurwoningen een thema waar veel affiniteit mee is. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema waar Hoogsteder architecten zich in heeft gespecialiseerd; energiezuinige woningen, energieneutraal of zelf circulair bouwen zijn thema’s die regelmatig leidend zijn in het ontwerp. Door rekening te houden met de positie van de woning op de locatie en oriëntatie op de zon heeft elke woning in basis al een goede energetisch uitgangspunt. Waarbij circulair bouwen betekend dat je naast in je eigen energiebehoefte voldoen (nul-op-de-meterwoning) je ook kijkt naar de footprint van de woning. Hierin is uiteindelijk ook het materiaalgebruik van de woning duurzaam.

We kijken naar de wensen en mogelijkheden van de klant en de locatie. Dit samen moet een synergie vormen. Door de opdrachtgevers te bevragen krijgen we een beeld van de woning waarin zij willen wonen. Ron Hoogsteder vindt het elke keer weer een uitdaging om de wensen en eisen te vertalen naar een realiseerbaar ontwerp. Door slim met de regelgeving om te gaan is er op een locatie vaak meer mogelijk dan op het eerste gezicht lijkt. Door niet te denken in beperkingen, maar in mogelijkheden, maken wij dromen werkelijkheid.