Villa met dakpannen te Zeist

SFEERVOLLE KLASSIEKE JAREN 30 VILLA IN ZEIST

De nieuwbouw van deze klassieke jaren 30 villa is een fraaie toevoeging aan het Lyceumkwartier in Zeist.

Dubbele woning in één villa

De villa is zodanig ontworpen dat het lijkt alsof het één woning betreft. De villa biedt echter ruimte aan twee riante woningen. Het kavel was met 2300 m2 aan de forse kant voor één woning, waardoor vroeg in het ontwerpproces is besloten om het kavel te splitsen. Door de twee woningen te combineren in één klassieke villa, is het gevelbeeld heel passend is in de royaal opgezette buurt.

Door de duidelijke vormentaal heeft de villa een statig voorkomen. De beide woningen zijn nauwelijks afzonderlijk te onderscheiden. In eerste aanblik is er bijvoorbeeld slechts één voordeur zichtbaar. Tevens is de villa bewust asymmetrisch in opzet, waardoor deze niet overkomt als een twee-onder-één-kap woning. Door veel terugkomende elementen vormt het gevelbeeld een wel rustige eenheid. Deze ontwerpkeuzes benadrukken de riante uitstraling van de villa.

Ondanks dat de villa als een eenheid is ontworpen, geven subtiele verschillen beide woningen toch een eigen identiteit. De verschillen zijn bijvoorbeeld het potdekselwerk in het gevelaccent en de toepassing van

een Frans balkon. De indeling van beide woningen is tevens verschillend. Beide interieurs zijn erg ruim, door twee verdiepingen met volledige verdiepingshoogte en een grote zolderverdieping.

Tuingericht

De villa staat in een prachtige, bosrijke omgeving. Vanuit de woonkeuken is er riant uitzicht op de ruime tuin, waarbij dubbel openslaande deuren toegang bieden tot het zonnige terras. Op de verdieping is er vanuit de hoofdslaapkamer toegang tot het zonnige en tuingerichte balkon.

Details van de klassieke jaren 30 villa

De mooie details in jaren 30 uitstraling geven de villa een luxe uitstraling, waaronder de rollagen in het metselwerk, de luifel boven de entree en de forse dakranden. De gebruikte materialen zorgen voor een tijdloze uitstraling en een kwalitatieve woning.

 

Heeft u zelf ook bouwplannen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met 01 Architecten. We gaan graag met u in gesprek over uw wensen en maken u graag blij met een fraai ontwerp wat helemaal bij u past!

 

Meer projecten van deze architect